Menu Luk

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc stammer fra Bordeaux og dyrkes hovedsageligt i Loire regionerne Pouilly-Fumé, også i Australien og i Californien. I Californien benævnes druen fume blanc. Det er specielt Marlborough regionen i New Zealand, der er blevet kendt for at producere nogle af de bedste og mest berømte vine i verden på Sauvignon Blanc. Lawson´s Dry Hills, der sælges i webshoppen, har således vundet en pris to gange for produktion af verdens bedste Sauvignon Blanc. 

Det er én af verdens mest udbredte, grønne druesorter både til tørre og til søde vine. Den er populær på grund af den naturlige syre og de friske, intense karakterer. I de kølige vinregioner udviser druen urteagtige karakterer med snert af stikkelsbær, passionsfrugt og citrus. Regionen må dog ikke være for kølig, da vinen kan blive for skarp og syrlig og udvise karakterer af grønne bønner. I de varme regioner udvikles karakterer af tropiske frugter og blød syre. Hvis den dykes i de meget varme regioner, bliver den flad og uinteressant. Det er bedst at drikke en Sauvignon Blanc inden for 18 måneder, mens den fortsat har den friske, frugtige og sprøde karakter, som er essensen i denne drue.

Druen produceres ofte som enkeltdruevin eller sammen med Chardonnay og Semillon, som komplementerer hinanden vældig godt, da enten Chardonnay eller Semillon giver fylden og toner Sauvignon Blancs urtekarkarakter ned, mens Sauvignon Blanc har den nødvendige syre. 

Sauvignon Blanc stammer fra Bordeaux og dyrkes hovedsageligt i Loire regionerne Pouilly-Fumé, også i Australien og i Californien. I Californien benævnes druen fume blanc. Det er specielt Marlborough regionen i New Zealand, der er blevet kendt for at producere nogle af de bedste og mest berømte vine i verden på Sauvignon Blanc. Lawson´s Dry Hills, der sælges i webshoppen, har således vundet en pris to gange for produktion af verdens bedste Sauvignon Blanc. 

Det er én af verdens mest udbredte, grønne druesorter både til tørre og til søde vine. Den er populær på grund af den naturlige syre og de friske, intense karakterer. I de kølige vinregioner udviser druen urteagtige karakterer med snert af stikkelsbær, passionsfrugt og citrus. Regionen må dog ikke være for kølig, da vinen kan blive for skarp og syrlig og udvise karakterer af grønne bønner. I de varme regioner udvikles karakterer af tropiske frugter og blød syre. Hvis den dykes i de meget varme regioner, bliver den flad og uinteressant. Det er bedst at drikke en Sauvignon Blanc inden for 18 måneder, mens den fortsat har den friske, frugtige og sprøde karakter, som er essensen i denne drue.

Druen produceres ofte som enkeltdruevin eller sammen med Chardonnay og Semillon, som komplementerer hinanden vældig godt, da enten Chardonnay eller Semillon giver fylden og toner Sauvignon Blancs urtekarkarakter ned, mens Sauvignon Blanc har den nødvendige syre. 

Showing all 2 results

Du skal være over 18 år for at besøge denne hjemmeside.

Er du over 18 år?

Ja! luk mig ind

Desværre, ikke endnu