Menu Luk

Grenache

Druen, som er kendt under et utal af synonymer, er kendt som Garnacha Tinta i Spanien og som Grenache i Frankrig, hvor den bl.a. benyttes i Chateneuf-du-Pape og i Côtes du Rhône vinene og er meget udbredt i Provence. Grenache er både en rødvins- og en hvidvinssort, men det er den røde grenachedrue, der dyrkes mest og er også fremragende i rosé vine.
Den er tilmed modstandsdygtig og kan dyrkes i mange regioner i verden.

Grenache er den ældste druesort i Australien. Den ankom sammen med de første vinstokke, der menes at komme fra Frankrig. Den blev vældig populær i Australien i 60´erne, som base i hedvine, portvine og i tørre rødvine. Grenache er fortsat blandt de mest populære druesorter i Australien, specielt i McLaren Vale og Barossa Valley. Den benyttes ofte som blend med Shiraz og Mourvèdre, der er den såkaldt GSM blanding, der kendes fra Côtes du Rhône i Frankrig. Grenache druen er en charmerende komp0nent, der løfter aroma og smag i vinen. Resultatet er en vin, der er dyb i farven, fyldig, parfumeret og elegant. Den har karakterer af eksotiske bærfrugter, kirsebær, hindbær og ofte en snert af peber.

Druen, som er kendt under et utal af synonymer, er kendt som Garnacha Tinta i Spanien og som Grenache i Frankrig, hvor den bl.a. benyttes i Chateneuf-du-Pape og i Côtes du Rhône vinene og er meget udbredt i Provence. Grenache er både en rødvins- og en hvidvinssort, men det er den røde grenachedrue, der dyrkes mest og er også fremragende i rosé vine.
Den er tilmed modstandsdygtig og kan dyrkes i mange regioner i verden.

Grenache er den ældste druesort i Australien. Den ankom sammen med de første vinstokke, der menes at komme fra Frankrig. Den blev vældig populær i Australien i 60´erne, som base i hedvine, portvine og i tørre rødvine. Grenache er fortsat blandt de mest populære druesorter i Australien, specielt i McLaren Vale og Barossa Valley. Den benyttes ofte som blend med Shiraz og Mourvèdre, der er den såkaldt GSM blanding, der kendes fra Côtes du Rhône i Frankrig. Grenache druen er en charmerende komp0nent, der løfter aroma og smag i vinen. Resultatet er en vin, der er dyb i farven, fyldig, parfumeret og elegant. Den har karakterer af eksotiske bærfrugter, kirsebær, hindbær og ofte en snert af peber.

Viser det ene produkt

Du skal være over 18 år for at besøge denne hjemmeside.

Er du over 18 år?

Ja! luk mig ind

Desværre, ikke endnu